Η Έξοδος στις Αγορές Αντιστρέφει το Κλίμα

Στην Ελλάδα πλέον το κλίμα φαίνεται ότι έχει αντιστραφεί τελείως. Σε τομείς όπως η ενέργεια και τα ακίνητα, τα logistics και οι μεταφορές, παρατηρείται ιδιαίτερα σημαντικό ενδιαφέρον εκ μέρους ξένων επενδυτών. Πιο συγκεκριμένα, η πορεία της οικονομίας με τη διπλή έξοδο στις αγορές έχει αποδείξει πλέον ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις. Αντί λοιπόν να φοβούνται και να διστάζουν να επενδύσουν στη χώρα, συμβαίνει το αντίθετο. Τα ξένα funds επιλέγουν την Ελλάδα και το ενδιαφέρον τους είναι έντονο.

Τι Πρόκειται να Συμβεί στην Ελλάδα;

Σαφώς και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία, με αρκετές παραμέτρους που πρέπει να συνεκτιμηθούν. Για το λόγο αυτό, οι ξένοι επενδυτές έχουν σκοπό να παρατηρούν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα την πορεία της Ελλάδας σε ότι αφορά την οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να εστιάσουν στο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας. Με αυτό τον τρόπο, επιδιώκουν να βγάλουν πιο σαφή συμπεράσματα αναφορικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Πέρα από τα ακίνητα, φαίνεται ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση για μετοχές και ομόλογα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι σαφές ότι έχει αναπτυχθεί ένα θετικό κλίμα, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Οι ευκαιρίες που ανακύπτουν είναι πολλές και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Στην αγορά ακινήτων, πιο αναλυτικά, έχει ανακύψει μια νέα ανάγκη για τη χώρα. Πέρα από τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως κατοικία ή ως καταστήματα, πλέον πολλές εταιρείες επιθυμούν να στεγάσουν τα γραφεία τους σε σύγχρονους χώρους με όλες τις ανέσεις. Σε σχέση με άλλες χώρες, αυτός ο κλάδος δείχνει να υστερεί στην Ελλάδα και ως εκ τούτου αναμένεται να καλυφθεί στο κοντινό μέλλον.

Η επιτήρηση εκ μέρους των επενδυτών από το εξωτερικό είναι δεδομένη. Δεν είναι δυνατόν να ξεχαστούν τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα έτη. Όμως, είναι ελπιδοφόρες οι κινήσεις εκ μέρους των ξένων funds, έστω και με επιφύλαξη.